Handelsträdgård

handelsträdgård

Handelsträdgård

Vill du jobba på en handelsträdgård?

I det här kurspaketet lär du dig grunderna inom floristyrket, växtkunskap, skötsel, beskärning och trädvård.

Utbildningen ger dig grundkunskaper inom bland annat odling av plantskoleväxter, sortimentskunskap och kvalitetsregler samt odlingsplanering i samband med produktion av buskar, träd, barrväxter och perenner. Du kommer att få lära dig om jordbearbetning, jordblandningar, bevattning, gödsling och förökning. Under kursen beskärning och trädvård lär du dig grunderna inom beskärning av fruktträd, häckar och buskar samt planering och ergonomi. Utbildningen ger dig även baskunskaper inom floristyrket, bland annat tekniker för att skapa vackra buketter, kransar och dekorationer.

Efter utbildningen kan du exempelvis arbeta på handelsträdgård eller ett större garden center. 

 

Kursen är en distansutbildning med 50 % studietakt som omfattar 500 poäng och innehåller platsbundna träffar, om tre sammanhängande dagar varje månad. En del av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du som studerande kommer under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform PingPong.

Antagning sker till Naturbruksskolan Uddetorp och du som studerande kommer att ha undervisning på våra anläggningar Uddetorp och Sötåsen.

 

Hantverk-introduktion - 200p

Växtkunskap 2 - 100p

Trädgårdsodling plantskoleväxter - 100p

Beskärning och trädvård - 100p

Sökbar: 2018-12-15
Sökbar till och med: 2019-01-15
Kursstart: 2019-03-25
Kursslut: 2020-03-20

Lov: vecka 33-34

Växel

Naturbruksförvaltningen
Telefonnummer

Morgan Sjöberg

Lärare gymnasium, yrkesämnen
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2018-08-29 13:53