Skola för alla sinnen

avskiljare

Upplev ett klassrum utan väggar
Du som läser detta har antagligen ett mycket viktigt val att göra; ditt gymnasieval. Vår hemsida ger dig en överblick av vad Västra Götalandsregionens naturbruksskolor kan erbjuda dig i form av utbildning, personlig utveckling och minnen för livet. Ett av de val du står inför är om du vill att din gymnasietid ska vara antingen teoretisk eller praktisk, hos oss på Naturbruk ser vi helst både och. Lektioner hålls i miljöer där vi kan tillämpa teori direkt i verkligheten. Vi arbetar med samtliga sinnen, smaka, känna, lukta, se och höra, för att göra lektionerna till en upplevelse!

 

Bättre utbildning för dig
Förutom att vara stimulerande miljöer för ditt lärande fungerar skolorna också som mötesplatser och motorer för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. De är en viktig resurs för vårt gemensamma samhälles utveckling inte minst när det gäller energi och hållbara lösningar för livsmedel och landsbygd. Genom att samla vår kunskap och kompetens inom ett par områden per skola kan vi erbjuda djup och bredd, forskning och utvecklingsprojekt inom dessa områden. Målet med detta är att göra din utbildning ännu bättre och dig till en ännu mer attraktiv tillgång på arbetsmarknaden. Konkret innebär detta att utbildningarna genomförs i nära samverkan med branschen. Våra skolors läsår och schema är samplanerade vilket gör att du kan välja att läsa en eller flera kurser på en annan skola än din ordinarie skola under din utbildningstid.


skolsal 

Erfarenhet och spetsforskning
Vi strävar efter att kombinera beprövad erfarenhet med modern spetsforskning. Digital teknik, toppmoderna maskiner, simulatorer och nyrenoverade utbildningslokaler och internat gör att du får en modern utbildning i miljöer med anor. 

Ta studenten med rätt kompetens
För att läsa hos oss behöver du inte ha några förkunskaper om skog, lantbruk, trädgård eller djur. Tillsammans med oss lär du dig alla grunder som behövs för att du ska känna dig trygg i din roll som framtidens naturbrukare. Vi har en rad yrkesutbildningar som passar alla. Det som utbildningarna har gemensamt är en nära förankring till arbetslivet där utbildningens mål är att göra dig attraktiv på arbetsmarknaden. Dessutom får du en grundläggande högskolebehörighet så att du har möjlighet att göra ännu mer efter skolan. Studera vidare eller börja jobba direkt? Valet är ditt!

Besök våra skolor!

Välkommen ut till våra skolor.

besoksdag puff

Läs mer här

uiqt|wB&kpzq{|qiv5%vit{iuqlq{H%vozmoqwv5{mkpzq{|qiv5%vit{iuqlq{H%vozmoqwv5{muiqt|wBkpzq{|qiv5%vit{iuqlq{H%vozmoqwv5{mkpzq{|qiv5%vit{iuqlq{H%vozmoqwv5{muiqt|wBvi|}zjz}s{siv{tqm|H%vozmoqwv5{m Hvi|}zjz}s5v}