Artiklar

Alla Artiklar

Sötåsen frilandsodling

En liten, lokal livsmedelsproducent har ofta svårt att mäta sig med de stora leverantörerna när det kommer till offentliga upphandlingar. Därför drivs EU-projektet REFRAME – Towards a Regional Food Frame. Syftet med projektet är att hitta nya sätt för producenter och konsumenter att mötas och matcha varandra i utbud och efterfrågan. Tidigare har det gjorts genom att arrangera nätverksträffar, starta upp REKO-ringar och skapa nya mötesplatser för producenter och konsumenter. Under hösten 2017 togs projektet till en ny nivå – att demonstrera hur en regional livsmedelskedja kan se ut.

Idag doftar av nybakade bullar i vår skolors kök då vi firar Kanelbullens dag idag! Vill du baka Naturbruks bullar kommer receptet här:

Uppfinnarsonen bygger innovativt mobilt sågverk

Lina Kullander driver eget inom unghästutbildning – Jag får en större adrenalinkick av en härlig första galoppfattning på en 3-årig häst än att rida en felfri runda på tävling, säger Lina Kullander, som driver Lina Kullander Equestrian. Den meningen sammanfattar på ett bra sätt hur passionerat hon ser på sitt hästföretagande.

Den vegetariska trenden växer sig allt starkare. En av anledningarna att välja grönt på tallriken är att det ofta är ett miljövänligt alternativ. För att kunna göra de vegetariska alternativen ännu mer klimatsmarta är den inhemska åkerbönan just nu på väg från jord till ditt framtida bord. Naturbruksförvaltningen genom naturbruksskolan Sötåsen är med i utvecklingen av morgondagens vegetariska livsmedel.

Från idé till verklighet, det är så trädgårdseleverna på Sötåsen har fått arbeta. Deras förslag och prototyper av en visningsträdgård förvandlas denna vår till fysisk form. Färgkoordinerade- och säsongsplanerade rabatter tillsammans med automatiserad bevattning växer nu fram.

Barn och ungdomar ska tidigt ges en chans att upptäcka glädjen i att odla och förstå vinsterna med hållbar utveckling och biologisk mångfald.

Islandshästar är idag Sveriges näst mest populära ridhästras och allt fler får upp ögonen för den robusta och kraftfulla hästen med de två ”extra växlarna”. Stora satsningar på näringen görs både nationellt och regionalt, bland annat på Axevalla hästcentrum, där det från våren 2017 finns både en oval- och en rakbana för islandshästträning- och tävlingar.

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:38