Naturbruksskolan Uddetorp

uddetorp

I utkanten av Skara, med närhet till både stad och natur, ligger Naturbruksskolan Uddetorp. Här bedriver vi ett konventionellt lantbruk med hjälp av en gedigen maskinpark och den senaste tekniken för hållbar växtodling. Här får du lära dig med hjälp av den senaste tekniken!

På Uddetorp kan du läsa Naturbruksprogrammet inriktning lantbruk med utgångarna lantbruksdjur, maskinteknik eller maskin och växtodling. Här driver vi vårt eget lantbruk där du får utvecklas och lära dig i en verklig miljö.

Du behövs!
Framtidens lantbruk behöver utbildad personal som kan driva och utveckla verksamheten framåt. Efter utbildningen är du redo att börja arbeta direkt eller driva eget lantbruk!

På Uddetorp behöver du aldrig ha tråkigt!

Du som bor på internatet har ett veckoschema fullt med aktiviteter att välja på. Åk på badresor, grillkvällar, bowling, gitarrkurs eller varför inte ett studiebesök någonstans? Varje år avslutas med en större aktivitet.

Med vår engagerade fritidspersonal på plats kan vi lova både kul aktiviteter och ett tryggt boende. De finns tillgängliga på skolorna och ser till att du har en aktiv och givande fritid där du har möjlighet att göra det som du tycker är kul. Inte minst är det viktigt att du känner dig trygg och trivs. Vi anordnar också tillfällen med läxläsning där du har möjlighet att få stöd i din utbildning.

Kom och skapa minnen för livet på våra naturbruksinternat!

När du bor på skolan tillbringar du även din fritid där, vilket gör att din skoltid blir helt unik. Många träffar sina bästa vänner, möter sin första kärlek och bygger upp ett tryggt nätverk under internattiden. Våra elever brukar säga att internatet blir som en andra familj.

På Uddetorps internat finns plats för 80 personer. Internatet är uppdelat på tre byggnader och i varje byggnad finns pentry och tv-hörna. Om du vill ha ditt husdjur med dig till skolan så finns rum som är anpassade för det. För dig som bor på internatet ingår frukost, middag och kvällsmat.

Som elev har du möjlighet att söka plats på internaten, notera att elever i årskurs ett och två har förtur till boendeplats vid många sökande. 

Pris
Enkelrum måndag-fredag kostar upp till 905 kr. Priset för dubbelrum är 75 % av enkelrumspriset. I priserna ingår alla måltider, dock ej fika.

Är du nyfiken på hur arbetet ser ut i andra länder?

Som elev på Uddetorp kan du delta i både utbytesstudier och göra din APL utomlands. Du som läser lantbruk får under ditt andra studieår följa med och besöka en skola i England. Sparsholt College of Agriculture and Horticulture är en vänskola till oss och under en vecka får du testa att gå på en naturbruksskola i England. Därefter brukar de komma och besöka oss.

Vi har också ett brett nätverk med APL-värdar i Europa där du som vill kan göra en del av din arbetsplatsförlagda utbildning. Bland våra kontakter finns APL-värdar som passar för alla studieinriktningar.

Utgångar möjliga att läsa på Uddetorp Naturbruksskola

Tobias Assarson

Rektor Uddetorp
Telefonnummer

Växel

Naturbruksförvaltningen
Telefonnummer

Klicka på Vägbeskrivning i det vita fältet nedan, på kartan, för restider! (skriv in din startpunkt)

Senast uppdaterad: 2018-10-16 08:23