Växtodling och djurhållning

djurhållning

Är det hållbara lantbruket framtiden för dig?

Då har du hittat rätt i utgången Växtodling och djurhållning. Hos oss kommer du till en utbildning där vi fokuserar på livsmedels- och foderproduktion, djurskötsel och även tekniskt avancerade maskiner. Du kommer ta studenten med god kunskap i hur man bedriver ett eget företag och därmed vara redo för såväl arbetslivet som fortsatta studier, eftersom vi erbjuder grundläggande högskolebehörighet.

Det är här framtidens jobb finns eftersom det finns en stor efterfrågan på arbetskraft med kunskaper om modern teknik och hållbar utveckling. Därför får du en grundläggande insikt om miljö-, natur- och landskapsvård samtidigt som du också får lära dig om energismarta lösningar, livsmedelsförädling och landsbygdsutveckling. Utgången Växtodling och djurhållning hittar du på naturbruksskolan Sötåsen utanför Töreboda.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
Som elev får du praktik på såväl svenska som utländska företag. Våra elever har bland annat praktiserat på stora gårdar som till exempel Vadsbo mjölk och Vadsbo växtodling, Stora Markie Gods samt på danska, engelska, franska och irländska gårdar.