Skogsmaskinservice

skogsmaskinservice

Är du tekniskt lagd och tycker om att arbeta med händerna under en motorhuv, samtidigt som du gärna befinner dig i skog och mark?

Då kan utgången skogsmaskinservice vara din framtid! När du pluggar skogsmaskinservice får du kompetens inom att underhålla och reparera skogsmaskiner. Du får lära dig använda modern digital utrustning och maskiner ute i det fria och även träna i toppmoderna simulatorer på skolan. Dessutom får du, tillsammans med eleverna på jakt och viltvård, delta i skötseln av skolans egna skogar. Allt detta kan du självklart kombinera med grundläggande högskolebehörighet. Utbildningen äger rum på vår naturbruksskola Svenljunga. När du tar studenten kommer du ut till en av Sveriges största exportgrenar i form av skogsindustrin. I och med detta har du stora chanser till jobb direkt efter utbildningen där kompetens arbetskraft är efterfrågad.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
APL sker hos större bolag och entreprenörer. Tidigare elever har spenderat sin APL hos bland annat skogsmaskinverkstäder och inköpsorganisationer såsom Derome, Vida, Sydved med flera.