Lantbruksdjur

En vardag där du tar hand om kor, smågrisar eller varför inte tackor med deras små lamm.

En tillvaro med mycket närhet och praktiskt arbetande tillsammans med djur. Vill du att det ska bli din vardag? Då kan lantbruk med utgången lantbruksdjur vara rätt väg att gå för dig.

Djur är en stor del av lantbruket och med alla de arbetstillfällen det för med sig. Den största delen av utbildningen inriktar sig på lantbruksdjuren och du får träna upp ditt handlag med dem, men givetvis får du också ett helhetsperspektiv på lantbruk. Du får bland annat grunderna inom biologi, teknik och ekonomi men du får även lära dig traktorkörning och växtodling. Allt detta för att göra dig så redo som möjligt för en framtid antingen på ett lantbruk eller i fortsatta studier. Du kan plugga lantbruksdjur på våra naturbruksskolor Uddetorp och Sötåsen.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
Som elev får du praktik på såväl svenska som utländska företag. Våra tidigare elever har bland annat praktiserat på stora gårdar som till exempel Vadsbo mjölk och Vadsbo växtodling, Stora Markie Gods samt på danska, engelska, franska och irländska gårdar.