Hästskötare – Islandshäst

islandshäst

Vill du jobba professionellt inom islandshästnäringen?

Här får du möjlighet att kombinera hästintresse med gymnasieutbildning! På Axevalla har vi välutbildade islandshästar och unika anläggningar. Här får du tillbringa hela din gymnasietid på ett centrum för hästsport. Efter utbildningen har du en yrkesexamen vilket innebär att du kan börja arbeta direkt eller välja att läsa vidare. Du är också förberedd för näringens yrkesprov för hästskötare.

Utbildningen hålls på Axevalla hästcentrum som håller på att utvecklas till en unik och toppmodern anläggning för alla raser och discipliner med gymnasie- och yrkeshögskoleutbildningar. Här finns både ovalbana och passbana för islandshäst, moderna stall och stora ridhus. Dessutom finns hovslagarskola, trav- och ridklubb med egen veterinärstation och hästsportbutik vilket erbjuder en mycket attraktiv utbildningsmiljö med stor framtidspotential. Både praktiska och teoretiska lektioner är förlagda till Axevalla.

 

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
På samtliga utbildningsplatser har vi ett gott och nära samarbete med företagare, organisationer och idrottsprofiler för en bra APL-tid. Vi ordnar kontakter med stora APL-värdar både i Sverige och utomlands och vi har kontakt med flera större aktörer inom branschen.