Arbete med hund

hund

Drömmer du om att arbeta professionellt med hundar i framtiden?

 

På yrkesingången hund får du träna hundar och lära dig om hundsporter, uppfödning, hundens beteende, problembeteenden och hundhållning. All träning och utbildning sker i samspel med hunden.

På natursköna Sötåsen utanför Töreboda hittar du ett helt centrum för ekologiskt och hållbart naturbruk. Här bedrivs ekologiskt lantbruk, kravgodkänd djurhållning och storskaliga ekologiska trädgårdsodlingar. Här har vi även en anläggning för hundträning och ett djurhus med allt från ormar och reptiler till gnagare och fåglar. Här finns helt enkelt det mesta inom djur och natur!

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
Vi har kontakt med ett stort antal hunddagis/hundpensionat och kennlar samt hundtillbehörsbutiker. Du får bland annat göra pälsvårdspraktik, friskvårdspraktik, kursverksamhet och tjänstehundsutbildning exempelvis med ledarhundar för synskadade. Två exempel på APL-platser är Kustmarkens hundtjänst som bland annat dresserar och föder upp ledarhundar och Västerby hunddagis som är ett stort hundpensionat i Grästorp. Vi har nära kontakter med APL-platser runt om i landet och vill man göra APL utomlands finns det flera alternativ och etablerade samarbeten.

Programöversikt.

Senast uppdaterad: 2018-10-03 16:00