Hästskötare – Trav

trav

Drömmer du om en framtid inom travsporten?

Hos oss får du en gymnasieutbildning i nära samarbete med travets egna organisationer vilket ger dig unika möjligheter att bygga upp ett brett kontaktnät inom den professionella travnäringen. All praktisk undervisning sker på Axevalla Hästcentrum, en attraktiv utbildningsmiljö med stor framtidspotential. Här har du tillgång till ett nytt och modernt utbildningsstall, körhall, Axevallas fina tävlingsbana, rakbana, belyst motionsslinga, rundbana och sandbana – en komplett anläggning för travsport.

Du har möjlighet att ta kör-, monté- eller B-tränarlicens och prova på att starta i lopp under utbildningstiden.

Under utbildningen har du möjlighet att ta yrkesexamen och får en grundläggande högskolebehörighet. Du blir även väl förberedd för näringens yrkesprov som hästskötare.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
Som travelev hos oss kommer du ut på APL-platser med mycket erfarenhet i bagaget och med ett gott renommé i branschen. Tidigare travutbildningselever har bland annat gjort sin APL hos Peter Untersteiner, Svante Båth och Robert Bergh, som alla är framgångsrika travtränare i Sverige. Vi har även elever som varit hos Jean Michel Bazire, fransk topptränare, och Åke Svanstedt – en av Sveriges mest framgångsrika travtränare genom tiderna och nu verksam i USA.