Djurvårdare – djursjukvård

djursjukvård

Om du väljer att läsa inriktningen djursjukvård får du lära dig allt du behöver för att börja jobba som djurvårdare på djursjukhus direkt efter gymnasiet.

Vill du jobba med att ta hand om djur? Som djurvårdare inom djursjukvård lär du dig att ta hand om både friska och sjuka djur, om hygien och om smittskydd. För dig som vill läsa vidare till veterinär eller djursjukskötare är detta helt rätt väg att gå!

På natursköna Sötåsen utanför Töreboda hittar du ett helt centrum för ekologiskt och hållbart naturbruk. Här bedrivs ekologiskt lantbruk, kravgodkänd djurhållning och storskaliga ekologiska trädgårdsodlingar. Här har vi även en anläggning för hundträning och ett djurhus med allt från ormar och reptiler till gnagare och fåglar. Här finns helt enkelt det mesta inom djur och natur!

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
Vi har ett nära samarbete med trygga och bra APL-värdar runt om i landet, bland annat olika veterinärkliniker. Det finns även möjlighet att själv välja en APL-värd eller göra APL utomlands. Många av våra djursjukvårselever åker exempelvis till Finland där vi har ett praktikutbyte riktat mot djursjukvård.

Programöversikt.

Senast uppdaterad: 2018-06-25 16:18