Djurvårdare – djursjukvård

djursjukvård

Om du väljer att läsa inriktningen djursjukvård får du lära dig allt du behöver för att börja jobba som djurvårdare på djursjukhus direkt efter gymnasiet.

 I vår utbildning ingår dessutom en grundkurs i läkemedelshantering (D9) så att du blir behörig att ge läkemedel till djur om du arbetar tillsammans med veterinär. Programmet är även rätt väg att gå om du vill läsa vidare till djursjukskötare eller veterinär på högskola.

Utöver de vanliga teoretiska gymnasieämnena lär du dig bland annat att arbeta med djurhantering, hygien och hur du ska vårda sjuka och friska djur. Du lär dig jobba med förebyggande hälsovård och rehabilitering samt att arbeta yrkesmässigt med djur.

För att få en bredd i din utbildning lär du dig ta hand om allt ifrån stordjur som kor till smådjur som gnagare och reptiler.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
Vi har ett nära samarbete med trygga och bra APL-värdar runt om i landet, bland annat olika veterinärkliniker. Det finns även möjlighet att själv välja en APL-värd eller göra APL utomlands. Många av våra djursjukvårselever åker exempelvis till Finland där vi har ett praktikutbyte riktat mot djursjukvård