Djurvårdare – djur i butik

sköldpadda

Djurvård/zoohandel är utgången för dig som är intresserad av att jobba med djur eller med försäljning av produkter kopplade till djur.

Trivs du bäst nära djur? Yrkesutgången djurvårdare – djur i butik är till för dig som vill ha en bred utbildning om allt som rör sällskapsdjur. Du lär dig hantering och skötsel av djur med fördjupad kunskap inom djurens beteende, hälsa, utfodring och avel. Under utbildningen får du även kunskap om rådgivning med djurskydd i fokus.

På natursköna Sötåsen utanför Töreboda hittar du ett helt centrum för ekologiskt och hållbart naturbruk. Här bedrivs ekologiskt lantbruk, kravgodkänd djurhållning och storskaliga ekologiska trädgårdsodlingar. Här har vi även en anläggning för hundträning och ett djurhus med allt från ormar och reptiler till gnagare och fåglar. Här finns helt enkelt det mesta inom djur och natur!

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
Vi arbetar med ett stort antal zoobutiker och minizoo. Här kan du rikta din utbildning beroende på intresse mot handel eller djurvård. APL kan ofta vara ett sätt att skapa kontakter och framtida arbetsmöjligheter. Ett exempel på APL plats är Arkens Zoo. Det finns även möjlighet att själv välja en APL-värd eller göra APL utomlands.

Programöversikt.