Axevalla hästcentrum

häst

Axevalla hästcentrum tillhör organisatoriskt Naturbruksskolan Sötåsen.

Just nu sker stora satsningar på Axevalla, där ett regionalt hästcentrum håller på att byggas upp. Hästcentrumet ger dig fantastiska möjligheter att satsa på din ambition i en professionell miljö.

Rid- och travutbildning på elitnivå
Här får du alla förutsättningar att nå dina mål. Du har tillgång till ett nytt och modernt utbildningsstall, ridhus, körhall, Axevallas fina tävlingsbana, rakbana, belyst motionsslinga, rundbana och sandbana – en komplett anläggning för såväl rid- som travsport. 

Du som läser utgången hästskötare med inriktning ridning, trav eller islandshäst tillbringar hela din studietid på Axevalla hästcentrum, här finns även lokaler för de teoretiska gymnasiekurserna. Det finns gott som stallplatser och nyrenoverat boende i anslutning till området.

Hållbar hästhållning
Framtidens hästföretagare behöver hållbara metoder och förutsättningar för hästhållning som tar hänsyn till allt från hästens behov, djurskyddslagstiftelsen, behovet av en god arbetsmiljö och en hållbar ekonomi för företagaren.

Vi arbetar tillsammans med näringen för att stärka förutsättningarna för tillväxt och utveckling genom att bedriva utvecklingsprojekt kring hållbara hästhållningssystem i anslutning till Axevalla.

Hovslageriutbildning
Hovslagarskolan i Skara har bedrivits sedan 1700-talet och den enda svenska hovslagarutbildning som är godkänd av Europeiska Hovslagareorganisationen EFFA. Idag bedrivs dels grundutbildning och dels påbyggnadsutbildning.

Samarbete för bättre förutsättningar
Flera intressenter är involverade i anläggningen: bland andra Axevalla travbana, ridskolan Skålltorp, Skara kommun, Biologiska Yrkeshögskolan och så Naturbruksförvaltningen. Hästcentrumet bygger på att vi utvecklar våra verksamheter i samverkan så att resurser i form av anläggningar, lokaler, kompetens och satsningar kan utnyttjas av alla för hela områdets bästa.

Fritidspedagoger finns tillgängliga på skolorna dygnet runt

Fritidspedagoger finns tillgängliga på skolorna och ser till att du har en aktiv och givande fritid där du har möjlighet att göra det som du tycker är kul. Inte minst är det viktigt att du känner dig trygg och trivs. Det finns även möjlighet att få stöd i sin utbildning efter skoldagens slut.

Att bo på ett naturbruksinternat är ett minne för livet!

Eftersom du bor på skolan, tillbringar du även din fritid där, vilket gör att din skoltid blir helt unik. Du går inte bara i skolan, du upplever skolan och din utbildning. Många träffar sina bästa vänner, möter sin första kärlek och bygger upp ett tryggt nätverk under internattiden.

Som elev har du möjlighet att söka plats på internaten, notera att elever i årskurs ett och två har förtur till boendeplats vid många sökande. 

Priser
Enkelrum måndag till fredag kostar upp till 905 kr. Priset för dubbelrum är 75 % av enkelrumspriset. I priserna ingår alla måltider, dock inte fika.

Utgångar möjliga att läsa via Sötåsen Naturbruksskola

Kontakt

Jenny Jacobsson

Rektor Sötåsen
Telefonnummer

Växel

Naturbruksförvaltningen
Telefonnummer

Klicka på Vägbeskrivning i det vita fältet nedan, på kartan, för restider! (skriv in din startpunkt)

Senast uppdaterad: 2018-10-16 08:23